שיעורי איינגאר יוגה מתאימים לכולם. היוגה פוגשת אותנו כפי שאנחנו עכשיו, ולכן אין צורך להיות מאוד גמישים או בכושר. למעשה התרגול משפר את גמישות השרירים והרצועות, מפתח כח בשרירים ובעצמות, וגם מחזק את כח הרצון והריכוז.
שיעורי איינגאר יוגה כוללים זהירות ובטיחות. בשיעורים נתאים את תנוחות היוגה למתרגלים, בשיעורים תקבלו הנחיות בהתאם ליכולות ולצורך שלכם – וגם נשתמש בקוביות, שמיכות, חגורות וכסאות כדי להקל על ביצוע התנוחות או כדי להבין אותן טוב יותר.
בשיעורי איינגאר יוגה נלמד כיצד לבצע את התנוחות באופן מדוייק ונכון. בעזרת הנחיות מדויקות, הדגמות ותיקונים במגע נלמד את יסודות תרגול תנוחות היוגה, בהתאם למסורת איינגאר יוגה הבינלאומית.
התקדמות ביוגה באה בעקבות ההתמדה בשיעורים. היכולת לשהות בתנוחות לאורך זמן, לבצע אותן בדיוק ובריכוז, כמו גם לתפוש את פירוט ההנחיות משתפרים לאורך זמן. כיוון שכל שיעור נבנה על השיעור שקדם לו, התמדה בשיעור אחד בשבוע לפחות מאפשרת העמקה בהבנה.
בשנת 2001 התנסיתי לראשונה בשיעור יוגה ומאז לא הפסקתי לתרגל יוגה. כבר בשנת 2006 הוסמכתי ללמד יוגה (ויניאסה – מטעם מכון וינגייט), ובשנת 2014 הוסכמתי ללמד איינגאר יוגה (מטעם העמותה הישראלית לאיינגאר יוגה ומרכז איינגאר יוגה לזכרה של ראמאמני איינגאר). מאז אני ממשיכה לתרגל וללמד איינגאר יוגה. אני גם חברה בעמותת איינגאר יוגה ובארגון מורי היוגה בישראל. השתתפתי גם בכנסי ארגון מורי היוגה בישראל, בפרוייקטים ירושלמים כגון “מורים מלמדים מורים”, “יום היוגה הירושלמי” ו-“יוגה בגיא”. ב-2020 הקמתי יחד עם עידו פלד את פרינאמה – בית ספר להעמקה בתרבות, הגות ורוחניות הודו.
בשנת 2021 סיימתי את לימודי הדוקטורט בחוג למדעי הדתות באוניברסיטה העברית בירושלים. במסגרת לימודי חקרתי איינגאר יוגה ונשים בהנחיית פרופ’ יוחנן גרינשפון ופרופ’ רונית ריצ’י.
ראשון 17:00-18:30
שלישי 18:00-19:30
רביעי 9:00-10:30
שישי 10:30-12:00
השיעורים מתקיימים ברחוב מלכי 10, משכנות שאננים, ירושלים
* נשים בזמן וסת או הריון צריכות להימנע מתנוחות מסוימות ולכן – אנא היוועצי עמי לפני תחילת השיעור.
על מסורת איינגאר יוגה
איינגאר יוגה הינה מסורת תרגול שנוסדה על ידי ב.ק.ס איינגאר, שלימד ברחבי העולם בין השנים 1936-2014, ופתח את מרכז איינגאר יוגה הראשון בפונה Pune. ב.ק.ס איינגאר (בלור קרישנמצ’ר סונדראג’ה איינגאר), נולד בשנת 1918 בכפר בלור Belur, במדינת קרנטקה Karnataka אשר בדרום הודו. כבר בגיל 15 התחיל לתרגל יוגה עם גיסו, היוגי שרי קרישנמצ’אריה במייסור, ולאחר שלוש שנים החל ללמד בפונה Pune. בשנות ה-70 החל ללמד גם במערב וב-1975 פתח את מרכז היוגה הראשון במסורת איינגאר, על שם אשתו המנוחה Ramamani. בתו גיטה Geeta, בנו פרשנט Prashant ונכדתו אבהיג’טה Abhijata מלמדים כיום את שיטתו. ב.ק.ס איינגאר נפטר ב-20 באוגוסט 2014.
עקרונות תרגול איינגאר יוגה כוללים דגש על יציבה נכונה, היערכות נכונה של אברי הגוף – alignment בכל תנוחה, דיוק בביצוע התנוחה, לעתים תוך שימוש בעזרים, שהייה ממושכת בתנוחות, התאמה של התנוחות ליכולתם האישית של המתרגלים, התמדה ועקביות בתרגול, הגברת המודעות, ההתבוננות והריכוז.
YouTube
השיעורים מתאימים לכל הרמות כיוון שתרגול היוגה דורש התבוננות פנימה, ריכוז, רצון והתמדה, סבלנות, תשומת-לב ומודעות. ההנחיות בשיעורים מותאמים לרמת התרגול שלכם, ולכן אין חשיבות ליכולות הפיזיות שלכם – אם אתם יכולים לגעת בבהונות כשהרגליים ישרות, או אם אתם מצליחים לסכל את הרגליים לתנוחות הלוטוס או לא. השפעת התרגול היא פנימית ולא חיצונית – כך שכל אחד מגיע לתנוחה המתאימה לו, שוהה בתנוחה, מרפה, ולומד מהתחושות שעולות בגוף.
כל שיעור איינגאר יוגה אורך שעה וחצי, כלומר 90 דקות. הדקות הראשונות של השיעור מוקדשות להתכנסות ולישיבה שקטה והדקות האחרונות של השיעור מוקדשות לתנוחות המעודדות התחדשות כוחות והרפייה.
באופן כללי מומלץ ללבוש בגדים נוחים. יחד עם זאת, יש בגדים שיקשו עלי לראות את גופכם ולתת לכם הנחיות מדויקות. מכנסיים רופפים ורחבים, כמו גם חולצות ארוכות (טוניקות) מטשטשות את קווי המתאר של גופכם, ולכן אני ממליצה להמנע מהם.
ברוב המקרים מומלץ לתרגל יוגה על בטן ריקה, כלומר – שיעברו שעתיים אחרי ארוחה כבדה לפני השתתפותכם בשיעור. יחד עם זאת, במקרים של לחץ דם נמוך או חוסר איזון ברמות הסוכר בדם, אפשר לאכול ארוחה קטנה (פרי לדוגמה) כשעה לפני השיעור. מומלץ לשתות מים באופן קבוע, לפני ואחרי השיעור אך לא במהלכו.
יוגה הינה שיטת תרגול הפועלת דרך הגוף על רבדי התודעה השונים, כולל הרגשות. מחקרים מצאו השפעה חיובית על מצב הרוח בעקבות תרגול קבוע של איינגאר יוגה, כולל במקרים של הפרעות חרדה ודיכאון.